تعمير تخصصي توربين گيربكس اتوماتيك
توربين يكي از قطعات اصلي و مهم در گيربكس هاي اتوماتيك است. گيربكس اتوماتيك از چند قسمت مختلف تشكيل شده است كه مي توان اصلي ترين قسمت آن را به توربين گيربكس اتوماتيك نسبت داد. توربين باعث مي شود تا نيروي موتور به گيربكس منتقل شود و در نتيجه شما به راحتي بتوانيد با عوض كردن دنده سرعت هاي مختلفي را داشته باشيد.
تعمير تخصصي توربين گيربكس اتوماتيك نيازمند دانش و تجربه بسيار زيادي است. به اين صورت كه اگر تعميركار كوچك ترين اشتباهي در قسمت تعمير و يا حتي جا زدن توربين داشته باشد امكان خرد شدن گيربكس و آسيب جدي به خودرو وجود خواهد داشت.
ما در اين مقاله در مورد تعمير تخصصي توربين گيربكس اتوماتيك به صورت مفصل توضيح داده ايم. براي اينكه بدانيد چگونه توربين خود را عيب يابي كنيد، و آن را براي تعمير به دست چه متخصصاني بسپاريد با ما همراه باشيد.
توربين چيست؟
قبل از اينكه به مبحث تعمير توربين بپردازيم بهتر است كه ساختار آن را به صورت مختصر توضيح بدهيم. اين قطعه را با نام مبدل گشتاور نيز مي شناسند. توربين فقط در گيربكس هاي اتومات وجود دارد و گيربكس هاي دنده اي توربين ندارند.
در واقع سيستم اتومبيل هاي دنده اي بدين صورت است كه شما براي ترمز كردن كلاچ و ترمز را ميگيريد. كلاچ موتور را متوقف مي كند و ترمز چرخ ها را از حركت نگه. ميدارد. اين در صورتي است كه اگر ترمز خالي بگيريد اتومبيل خاموش مي شود و احتمال خرد شدن دنده ها نيز وجود خواهد داشت.
اما در گيربكس هاي اتومات توربين جايگزين كلاچ مي شود و شما فقط با ترمز گرفتن اتومبيل را متوقف مي كنيد. توربين در قسمتي مابين گيربكس و موتور اتومبيل قرار دارد. وسط آن نيز با روغن پر شده است. همانطور كه گفتيم توربين از يك طرف به گيربكس و از طرف ديگر به موتور متصل شده است.
نيروي موتور به وسيله روغن به گيربكس انتقال پيدا مي كند و اين مسئله باعث مي شود تا شما با عوض كردن دنده سرعت هاي متفاوت را تجربه كنيد.
نحوه عيب يابي توربين گيربكس اتوماتيك
شما خودتان به راحتي مي توانيد با دنبال كردن دستورالعمل زير توربين گيربكس اتوماتيك خود را عيب يابي كنيد. تعميركاران با تجربه و متخصص همگي اتفاق نظر دارند كه قبل از باز كردن توربين، بايد با خودرو روشن، توربين تست شود. در غير اين صورت بايد كل سيستم گيربكس و توربين شكافته شود و قطعات تك به تك چك شوند تا عيب آن پيدا شود، كه قطعا اين فرآيند يك فرآيند بسيار پيچيده و زمان بر و پر هزينه است.
بنابراين شما خودتان نيز مي توانيد اين عيب يابي را انجام بدهيد. قبل از اينكه نحوه عيب يابي توربين را براي شما شرح دهيم بهتر است اين نكته را خاطرنشان كنيم كه اين تست نبايد بيشتراز ۳ ثانيه به طول بيانجامد. زيرا در صورتي كه شما اين تست را بيشتر از ۳ ثانيه انجام دهيد احتمال آسيب گيربكس شما وجود خواهد داشت. بنابراين حتما دقت كنيد كه تست شما بيشتر از ۳ ثانيه طول نكشد.
- خودرو را روي دنده بگذاريد
- پاي خود را روي ترمز فشار دهيد
- پدال گاز را تا انتها فشار دهيد
- دور موتور بايد تا حدود ۲۰۰۰ برود تا نشان دهنده سلامت توربين شما باشد.
براي پيشگيري از خرابي توربين چه كار بايد كرد؟
اگر شما هم صاحب يك اتومبيل اتوماتيك باشيد قطعا مي دانيد كه تعويض قطعات گيربكس تا حدودي هزينه بر هستند. بنابراين بهتر است كه قبل از خرابي كامل قطعات حتما به فكر آنها باشيد و اقدامات لازم را جهت جلوگيري از خرابي قطعات انجام بدهيد. از جمله جديدترين اقداماتي كه شما مي توانيد براي جلوگيري از خرابي قطعه دوربين اتومبيل خود انجام دهيد مي توان موارد زير را نام برد؛
● چك كردن روغن گيربكس
روغن گيربكس را چك كنيد. براي اينكه مطمئن شويد روغن گيربكس شما سالم است يا خير مي توانيد نازل روغن را برداريد و آن را با يك دستمال كاغذي پاك كنيد. در صورتي كه رنگ روغن آلبالويي باشد نشان دهنده سلامت كامل روغن است. اما در صورتي كه رنگ روغن به قهوه اي شباهت داشته باشد شما بايد حتما در اسرع وقت براي تعويض روغن خود اقدام كنيد.
● انجام سرويس هاي دوره اي
از سرويس هاي دوره اي خودرو خود غافل نشويد. خودروهاي اتوماتيك نياز به انجام سرويس هاي دوره اي در مدت زمان مشخصي دارند. بنابراين بعد از طي شدن بازه زماني مشخص حتما اتومبيل خود را به يك سرويس كار مجرب نشان دهيد، تا در صورت وجود عيب و ايراد هاي كوچك آن ها را برطرف نمايد. همه ايراد هاي كوچك در صورت عدم سرويس هاي دوره اي تبديل به ايرادهاي بزرگ مي شوند و در نهايت شما ممكن است مجبور به تعويض قطعات داخلي گيربكس خود باشيد.
● دقت به دماي اتومبيل
به دماي اتومبيل خود دقت كنيد. گرم شدن بيش از حد اتومبيل ممكن است نشان دهنده آسيب در مهر و موم توربين باشد و نياز به بررسي هاي جدي تر داشته باشد.
● دقت به لرزش و لغزش خودرو
به لرزش و يا لغزش اتومبيل حتي در سرعت هاي پايين و حتي هنگامي كه اتومبيل متوقف است نيز توجه كنيد. در صورتي كه اتومبيل شما دچار لرزش يا لغزش شده باشد احتمال زياد مشكل از توربين اتومبيل است و شما بايد حتما اتومبيل خود را پيش يك سرويس كار مجرب ببريد.
● تعويض به موقع روغن گيربكس
تعويض به موقع روغن گيربكس اتوماتيك را جدي بگيريد. در صورتي كه روغن گيربكس كمتر از حد نرمال شود و يا اينكه طول عمر آن به پايان برسد يك تهديد جدي براي قطعات داخلي گيربكس به شمار مي آيد. بنابراين حتما در مورد اورجينال بودن و كيفيت بالاي روغن گيربكس خود اطمينان حاصل نماييد و در سرويس هاي دوره اي مشخص نيز آن را تعويض كنيد.
البته ما به شما توصيه مي كنيم كه خودتان براي تعويض روغن اقدام نكنيد. زيرا تعويض روغن گيربكس هاي اتوماتيك برخي ترفند هاي خاص خود را دارد كه در صورت عدم رعايت آن ها ممكن است روغن شما دوام و عمر بسيار كمي داشته باشد و يا اينكه گيربكس خودرو شما عملكردي مناسبي را از خود نشان ندهد.
اغلب موارد افرادي كه خود اقدام به تعويض روغن گيربكس مي كنند نمي توانند روغن قبلي را به صورت كامل تخليه كنند و روغن جديد با پسماندها و ته مانده هاي روغن قبلي تركيب مي شود. همين مسئله باعث خرابي زود هنگام روغن جديد مي شود. روغن خراب يك تهديد جدي براي گيربكس به شمار مي آيد. بنابراين ما به شما توصيه مي كنيم كه براي تعويض روغن حتما به سرويسكاران مجاز آن مراجعه كنيد
علائم خرابي توربين گيربكس اتوماتيك
قبل از اينكه علائم خرابي توربين را بيان كنيم به شما توصيه مي كنيم به هيچ عنوان اين علائم را جزئي و ناچيز نشماريد. در صورتي كه هر كدام از علائم زير را مشاهده كرديد در اسرع زمان ممكن و بدون فوت وقت خودرو خود را به نزديكترين تعميرگاه ببريد.
- اولين علامت اين است كه صداي تقه زدن گيربكس به گوش شما برسد اين صداي تقه زدن حالت شبيه تقه زدن ۲ به ۳ است.
- شتاب اوليه خودرو در هنگام خرابي توربين بسيار كند خواهد بود و خودرو در هنگام حركت نيز به كندي راه مي رود.
- يكي ديگر از علائم خرابي اين قطعه روغن ريزي پشت پمپ است، كه شما مي توانيد به راحتي آن را مشاهده كنيد.
- علامت ديگر آن خورده شدن دهانه پمپ آن است. اگر شما سرويس هاي دوره اي را به صورت مرتب انجام دهيد قطعا سرويسكار در اسرع زمان متوجه خوردگي هاي اوليه دهانه پمپ خواهد شد و اجازه پيشرفت آن را نخواهد داد.
- علامت ديگري كه شما مي توانيد به راحتي آن را مشاهده كنيد اين است كه در هنگام تقه زدن چراغ اسنو برف نيز روشن مي شود.
بهترين تعميركار توربين گيربكس اتوماتيك
تعمير گيربكس اتوماتيك و لوازم و قطعات داخلي آن هم نياز به تخصص و دانش بالا و هم نياز به تجربه كافي دارد. در صورتيكه تعميركار مورد نظر شما تجربه كافي در اين زمينه نداشته باشد ممكن است توان تعمير بدون نقص خودرو را نيز نداشته باشد. بنابراين حتما نسبت به تخصص و تبحر و تجربه تعميركار خود اطمينان خاطر حاصل كنيد.
يكي از نمونه هاي بارز كه تعميركاران غير حرفه اي در مورد تعمير دوربين اشتباه مي كنند جا زدن مبدل گشتاور در داخل موتور و سپس گيربكس است. همانطور كه قبلا هم گفته ايم مبدل گشتاور يا توربين بين موتور و گيربكس قرار دارد. برخي از تعميركاران بعد از انجام تعميرات لازم توربين را روي موتور سوار مي كنند و سپس قصد جا زدن آن به گيربكس را دارند.
اين روش كاملا اشتباه است و ممكن است باعث آسيب هاي جدي به خودرو شود. تعميركاران بايد در ابتدا توربين را در داخل گيربكس جا بزنند و آن را كامل بچرخانند تا مطمئن شوند قطعه به خوبي در جاي خود قرار گرفته است. سپس گيربكس را به موتور متصل كنند. كوتاهي در هنگام سوار كردن قطعات، از هم باز كردن آن ها و در هنگام تعمير آنذها ممكن است باعث آسيب هاي جدي به خودرو شود.
بنابراين همين مسئله اهميت تخصص بالاي تعميركاران خودروهاي اتوماتيك را نشان مي دهد. در اين زمينه تعميرگاه گيربكس رضا بهترين خدمات را براي مشتري ارائه مي دهد از مجرب ترين متخصص و با تجربه ترين تعميركاران حرفه اي خاطره به ياد ماندني و عالي از سرويس و تعمير گيربكس هاي اتوماتيك را در ذهن شما ثبت خواهند نمود.
گارانتي تعميرات انجام شده و قطعات به كار برده در خودرو نيز از جمله خدمات ارزنده تعميرگاه گيربكس رضا هستند كه باعث مي شوند شما با خيال آسوده و بدون نگراني و دغدغه خاطر به اين تعميرگاه مراجعه كنيد و از خدمات بسيار عالي آن بهره مند شويد.
براي اطلاعات بيشتر شما مي توانيد با مجموعه تعميرگاهي گيربكس اتوماتيك رضا به ادرس وبسايت https://gearboxreza.com و هم چنين تهيه ليست قيمت گيربكس اتوماتيك و قطعات آن به گيربكس شاپ به ادرس https://gearboxreza.shop مراجعه كنيد و جهت مشاوره تخصصي و همكاري در خصوص خدمات و لوازم با شماره 09116344009 در ارتباط باشيد.
برچسب: ،
ادامه مطلب