هوش كودكان
در ميان فرمت هاي مختلف قصه، قصه شب صوتي در دنياي كودكان محبوبيت زيادي دارد. گوش دادن به قصه شب صوتي قبل از خواب، آرامش زيادي براي ذهن كودك ايجاد مي كند. نوع داستاني كه براي كودك روايت مي شود و راوي كه در قصه شب صوتي، اين داستان را براي كودك روايت مي كند، در ايجاد علاقه در كودك براي گوش دادن به داستان بسيار تاثير گذار است.
قصه شب صوتي، ذهن كودك را باز مي كند و باعث شكوفايي استعداد هاي نهان كودك مي شود. كودكان علاقه زيادي به شنيدن قصه هاي متنوع دارند و قصه هاي تكراري، ذهن آن ها را خسته مي كنند؛ لذا بهتر است معيار تنوع را در انتخاب قصه شب صوتي در نظر بگيريد.
همه والدين دوست دارند كودكاني باهوش داشته باشند كه همه چيز را سريع ياد مي گيرد و اصطلاحا گيرايي بالايي دارند. هوش كودكان با مولفه هاي گوناگوني سنجيده مي شود؛ اما بهترين سن براي سنجش اين امر، 5 تا 7 سالگي در كودكان است.
به گفته گاردنر، روانشناس و استاد دانشگاه هاروارد آمريكا، 7 نوع هوش در كودكان مشاهده مي شود كه هر كدام از آن ها مي توانند تقويت شده و رشد پذير باشند؛ كه اين مهم به موقعيت ها و شرايط زندگي كودك بستگي دارد. هوش زباني و تكلمي، هوش منطق و رياضيات، هوش بصري، هوش موسيقي، هوش بدني تعادلي، هوش بين فردي و هوش درون فردي از جمله هوش هايي هستند كه گاردنر معتقد است در همه ي كودكان از بدو تولد به صورت انتزاعي وجود دارد و قابل رشد و گسترش هستند.
يكي ديگر از مسائل مهم در رشد كودكان، ترس كودكان است. ترس در كودكان ريشه در علل متعددي دارد كه در اين مقاله به برخي از آن ها اشاره خواهيم كرد.
عامل ژنتيك در ايجاد ترس براي كودكان
عامل استرس و نگراني هاي والدين كودك در ايجاد ترس براي او
عامل فشار هاي رواني كودك در ايجاد ترس كودكان
عامل توجه انحصاري به كودك در ايجاد ترس و اضطراب براي كودك
معمولا كودكان تا 2 سالگي با مفهوم ترس آشنايي نداشته و هيچ گونه ادراكي راجع به آن ندارند. پس از دو سالگي كه درك كودك از محيط پيرامون خود بالا مي رود، به مرور درك بيشتري نسبت به مسئله ترس پيدا كرده و و اضطراب و ترس در او شكل مي گيرد.
براي از بين بردن ترس كودكان، به هيچ وجه كودك را تنبيه نكنيد؛ تنبيه كردن كودك نه تنها باعث درمان ترس او نمي شود بلكه ممكن است نتيجه عكس روي او گذاشته و ترس او را تشديد كند. در اين مواقع بهتر است با كودك با آرامش صحبت كنيد و موقعيت واقعي ترس را براي او توضيح دهيد، مثلا اگر كودك مي ترسد كه زير تختش موجودي خطرناك باشد، زير تخت را با او بگرديد و به او نشان دهيد كه هيچ موجود غيرواقعي و خوفناكي زير تخت نيست و اين ترس ساخته ذهن اوست.
برچسب: ،